In mei is het tuinseizoen in volle gang. De tuincentra bieden nu volop keuze, iedereen lijkt wel aan de slag om zijn tuin weer mooi en kleurrijk te maken. 

Persoonlijke touch

Wilt u er een persoonlijke touch aan geven? Ga dan op zoek naar een plant met een speciale geur, kleur of misschien een toepasselijke naam. Het aanbod aan planten is enorm groot. Komt u er niet uit? We helpen u graag. Dan kunnen we samen kijken hoe we bijvoorbeeld uw borders gaan inrichten.

Het kan vriezen

Nu het weer steeds mooier wordt, wilt u graag aan de gang met kuipplanten. Van 11 tot en met 14 mei is het echter IJsheiligen en dan kan het ’s nachts nog vriezen. De kans is groot dat uw kuipplanten dat niet overleven. Plant ze dus na die periode, als de kans op nachtvorst is geweken. Maar let op: zelfs voor komende nacht wordt er lokaal vorst aan de grond voorspeld.

tuintips_mei_bloesem_vorst

Heeft u kuipplanten tijdens de wintermaanden overgehouden? Die kunnen nu ook weer naar buiten. Zet ze niet meteen de hele dag in de volle zon, maar laat ze eerst even wennen aan de warmte en het licht.

Mooie plaatjes maken

Planten in potten zijn ideaal om uw tuin of balkon mee te verfraaien. U kunt voor eenheid zorgen door bijvoorbeeld voor een bepaald kleurthema te kiezen, of juist voor een bepaalde plantsoort in verschillende kleuren.

U kunt ook mooie combinaties maken door bloeiende planten te mixen met opvallende bladplanten. Denk ook aan hanging baskets en hangbakken om saaie muren of verloren hoekjes aan te kleden.

?????????????????????????

Wij zijn benieuwd naar uw tuin

De tuin wordt steeds mooier. Langzamerhand komt alles in bloei. Wij zijn benieuwd hoe uw tuin in bloei staat. Mail ons gerust de foto’s.