Ontmoet de Koningin der Bloemen: de roos. Deze titel krijg je natuurlijk niet zomaar. De majestueuze roos dankt de titel aan haar wereldwijde populariteit. Rozen zijn altijd welkom en passend bij iedere gelegenheid.

Kleuren en vormen

De roos is verkrijgbaar is verschillende kleuren. Rood, wit, geel, roze, paars, oranje en groen. Maar ook tweekleurig of zelfs meerkleurig. Ze variëren van vorm; van groot tot klein en met een lange of korte steel. En elk jaar komen er weer een paar schitterende nieuwe soorten bij.

februari_roos_koningin_der_bloemen_2

Symboliek van de roos

De roos is de bloem met de meeste symbolische betekenissen. Zo heb je vast en zeker wel eens de liefde verklaard met rozen. Rode rozen zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de liefde.

februari_roos_koningin_der_bloemen_1

Wist je dat niet alleen de rode, maar iedere kleur roos een eigen betekenis heeft?

  • Rood: liefde en respect
  • Wit: echte liefde, puur, waardigheid
  • Roze: geluk, dankbaarheid, zuiverheid
  • Oranje: verlangen, waardering, sympathie
  • Geel: intieme vriendschap, verbondenheid

Niet alleen de kleur, maar ook een combinatie van kleuren of andere bloemen hebben een betekenis. Een witte en rode roos samen spreken de wens uit om altijd samen te zijn. Ze geven eenheid en verbondenheid aan. Rozen in een boeket symboliseren dankbaarheid en één roos in een groot boeket staat voor: ‘jij bent degene van wie ik hou, jij bent het voor mij!’. Mooi hè?

De hartvormige blaadjes verwijzen qua betekenis in de richting van liefde en vertrouwen. De doornen aan de roos geven aan dat het leven en de liefde niet altijd over rozen gaat en symboliseren de moeite die iemand bereid is te doen voor zijn liefje.

februari_roos_koningin_der_bloemen_4

Inspiratieboeket met rozen

Een boeket met alleen rozen is natuurlijk prachtig, maar combineer de bloem ook eens met de chrysant, limonium of iris. Deze bloemen zijn momenteel ook goed verkrijgbaar. Chrysanten zijn er in veel variaties dus dat betekent eindeloos variëren. De limonium is weer helemaal terug en past perfect bij een vintage lifestyle. De iris tenslotte is zowel in het blauw, wit, geel en paars een perfecte kandidaat in een boeket met rozen. In het boeket op de afbeelding zie je rozen gecombineerd met irissen, chrysanten, vaccinium, zantedeschia en limonium. De bloemist helpt je graag bij samenstellen van het boeket.

februari_roos_koningin_der_bloemen_3